Joseph Ribkoff SS20: klassiek silhouet, gewaagd accent

Joseph Ribkoff zet de zomer expressief in. Met jurken in een hoofdrol trekt het Canadese modemerk alle stijlregisters open: van romantische elegantie over gedurfde grafische patronen tot een ongetemde safarilook. Dat vertaalt zich in een inspirerende SS20-collectie met verrassende kleuren en lichte stoffen die gemakkelijk combineren.

Story image

Dit zomerseizoen verrast Joseph Ribkoff met klassieke silhouetten en gewaagde accenten. Het kleurenpalet varieert daarbij tot uitersten: van het typische zwart & wit over pastelkleuren en warme, aardse tinten tot neon. Met acht zomerthema’s vindt elke vrouw voor elke gelegenheid inspiratie. En daarbij staat draagbaar comfort altijd centraal. 

Klassiek vrouwelijk
Joseph Ribkoff speelt het klassieke vrouwelijke silhouet eigentijds uit met lange rokken, kleurrijke strepen en romantische wikkeljurken. ‘La Vie en Rose’ geeft je garderobe een zachte gloed met goudgeel en roze. Zonder aan statement in te boeten, getuige asymmetrische ontwerpen en opvallende knopen. ‘Dolce Vita’ en ‘Garden Party’ zetten de vrouwelijke touch verder met elegante eenvoud, stoere stippen en grote bloemmotieven. De ruches en lichte stoffen – chiffon, crêpe georgette – brengen beweging in de collectie, terwijl delicate tinten (lavendelmist) en expressieve nuances (vurig rood) elkaar afwisselen. 

Eigentijds eigenzinnig
Met gedurfde grafische patronen tekent Joseph Ribkoff voor enkele blikvangers in je garderobe. In ‘Graphic Elegance’ vinden artistieke vormen in zwart-wit elkaar moeiteloos. Een vleugje limoenzest geeft het geheel een vrolijke noot. Ook ‘Blooming Neons’ doet je stralen, in energieke fuchsia en niet-alledaagse bloemenprints. ‘Untamed Instinct’ mikt dan weer op je verleidelijke charme en inspireert je instinctief met iconische natuurlijke patronen – van python tot giraf – en aarde safaritinten.  

Ontspannen chique
‘Royal Occasion’ heeft haar naam niet gestolen met bedrukte organza, lichtgewicht chiffon, theatrale zoomlijnen en verfijnde silhouetten – ultravrouwelijke klasse. Maar ook voor momenten van pure ontspanning laat Joseph Ribkoff je stijlvol voor de dag komen. ‘Nautical Blues’ doet je met zijn vale blauwtinten, typische knopen en geweven stoffen dromen van vakanties met een warme zeebries.

Over Joseph Ribkoff – www.josephribkoff.com
Joseph Ribkoff is een internationaal modemerk voor vrouwen, opgericht door de Canadese ontwerper in 1957. Zijn kenmerkende stijl laat een duidelijke liefde voor zwart-wit en gewaagde prints zien. Met zijn collecties richt Joseph Ribkoff zich tot de hedendaagse vrouw die een druk leven leidt: familie, werk, reizen… Momenteel wordt het merk verkocht in meer dan 60 internationale markten.  

Voor meer info
RCA I Margot Feiner I +32 494 82 31 83 I margot.feiner@rca.be I www.rcapress.be

PB Joseph Ribkoff.pdf 3 MB